Over Niels

Mijn verhaaltje.

Hierboven staat bewust verhaal’tje’, want ik hou niet zo van lange teksten. Ik vertel mijn verhalen liever in de vorm van foto’s of video. Maar goed, je zet een about pagina op je website om de gewaardeerde bezoekers wat meer over jezelf te laten weten, dus bij deze!

Na mijn middelbare school begon ik mij echt in fotografie te verdiepen. Mijn vader is fotograaf en hij heeft mij dan ook de kneepjes van het vak geleerd. Als 90’s kid ben ik opgegroeid met internet en social media, dus ik paste mijn fotografie met name op die onderwerpen toe. Mijn eerste foto-opdrachten kwamen dan ook uit de hoek van ondernemers die foto’s nodig hadden voor hun website of facebookpagina. 

Ook begon ik mij meer te verdiepen in video. Dit begon met een GoPro maar al snel gebruikte ik ook mijn spiegelreflex om bewegende beelden vast te leggen. Het editen ging mij goed af dus ging ik ook bedrijfsvideo’s maken voor mijn klanten.

Tegelijkertijd begon ik mij recreatief steeds meer bezig te houden met straatfotografie. Het bijzondere van straatfotografie is dat het heel makkelijk en tegelijkertijd ontzettend moeilijk is. Makkelijk omdat je naar buiten stapt met je camera en straatfoto’s kan maken. Moeilijk omdat je op precies het juiste moment, op de juiste plaats, met een correct ingestelde camera, de juiste compositie moet vinden. De verschillende dimensies in straatfotografie en het feit dat je nooit raakt uitgeleerd interesseren mij oneindig.

Omdat ik het vertellen van verhalen door middel van beeld erg leuk vind, besloot ik begin 2017 om een YouTube-kanaal te starten genaamd Niels Kemp Creative. Hier maak ik video’s over fotografie met als doel anderen te inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Neem gerust een kijkje. En vergeet natuurlijk niet om te abonneren!

Mede door mijn video’s over straatfotografie ben ik in februari 2018 ambassadeur geworden van cameramerk Ricoh. De Ricoh GR II, mijn straatfotografiewerkpaard, heeft een prominente rol in mijn video’s. Lees meer over mijn ambassadeurschap op de pagina.

Inmiddels richt ik mij vooral op YouTube en Social Media. Het delen van kennis en informatie geeft mij veel voldoening en gaat goed samen met het verspreiden van mijn fotografiewerk. Ik ben beschikbaar voor presentaties, workshops en fototrainingen. Hou Social Media dan ook in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn laatste werk!

Met dank aan mijn maat Michel Maat voor het maken van de foto boven deze tekst.