Over Niels

Mijn verhaaltje.

Liever vertel ik mijn verhaal in de vorm van foto’s of video. Maar goed, je zet een ‘about’ pagina op je website om de gewaardeerde bezoekers wat meer over jezelf te vertellen, dus.

Mijn enthousiasme voor fotografie is mede aangewakkerd door mijn vader, zelf fotograaf. Als 90’s kid groeide ik op met social media en hieruit volgden dan ook al snel mijn eerste foto-opdrachten. Gaandeweg verbreeddde mijn interesse zich naar video. De aanschaf van een GoPro gaf zoveel meer mogelijkheden. Vanaf het moment dat ik ook mijn spiegelreflex hiervoor ben gaan gebruiken, ben ik foto en video al snel combineren.

Dit leidde in 2017 tot het starten van mijn eigen YouTube-kanaal genaamd Niels Kemp Creative. Hier maak ik video’s over fotografie met als doel anderen te inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Neem gerust een kijkje! En vergeet natuurlijk niet om te abonneren!

Ik richt mij met name op straatfotografie. Het bijzondere aan straatfotografie is dat het makkelijk lijkt maar tegelijk erg lastig is om op het juiste moment, de juiste plaats, met een correct ingestelde camera, precies de juiste compositie te vinden. Het beeld dat daarbij kan ontstaan en het hele verhaal dat daarmee wordt verteld in één enkele foto, maken dit ontzettend bijzonder. De verschillende dimensies in straatfotografie en het feit dat je nooit raakt uitgeleerd, interesseren mij oneindig.

Mijn interesse in straatfotografie is begonnen met de aanschaf van de Ricoh GR II. Dit is inmiddels dan ook mijn ‘straatfotografiewerkpaard’ geworden en heeft een prominente rol in mijn video’s. Door mijn video’s over straatfotografie en mijn daaraan gekoppelde enthousiasme voor de Ricoh GR II, ben ik onlangs door Ricoh gevraagd als ambassadeur. Sinds februari 2018 ben ik dan ook ambassadeur van cameramerk Ricoh geworden.

Naast het verspreiden van kennis middels mijn YouTube-kanaal, geef ik ook workshops, presentaties en trainingen over fotografie en video. Houd vooral social media in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn laatste werk!